به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس، محمد ثابت اقلیدی روز پنجشنبه ۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ در سفر یکروزه به شهرستان قیر کارزین در جلسه شورای اداری که با حضور معاونان اداره کل، فرماندار، شهرداران، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر قیر و رئیس اداره کار و امور اجتماعی برگزار شد، شهرستان قیر و کارزین را از نقاط دارای ظرفیت استان و کشور در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی توصیف کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: این شهرستان ازنظر گردشگری کشاورزی هم غنی است و دارای باغات مرکبات و نخلستانهایی است که میتواند برای گردشگران حوزه «اگروتوریسم» یا گردشگری کشاورزی جذاب باشد. متأسفانه این ظرفیتهای مختلف شهرستان بهدرستی معرفی وبرندسازی نشده است.
او بازاریابی و تبلیغات را رکن اساسی توسعه گردشگری برشمرد و افزود: برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره لیمو و مرکبات، رویدادهای مبتنی بر فرهنگ و آداب سنن شهرستان، حضور در نمایشگاههای ملی و بینالمللی تحرکبخش و پویا کننده صنعت گردشگری شهرستان خواهد بود.
ثابت اقلیدی اظهار کرد: برای توسعه گردشگری شهرستان ابتدا باید تقاضا ایجاد شود و متناسب با تقاضا در ایجاد زیرساختها برنامهریزی و اقدام شود.
لزوم آمادهسازی سرویسهای بهداشتی سرآسیاب برای نوروز
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس ادامه داد: در آستانه نزدیک شدن به ایام نوروز هستیم و شهرداریهای قیر باید چهره شهر را برای میزبانی از میهمانان نوروزی رنگ و بوی خاصی بخشد.
او گفت: در منطقه سرآسیاب قیر زیرساختهای مناسبی توسط میراث فرهنگی پیش از این ایجاد شده و طرح تکمیل محوطهسازی امسال بااعتبار ۳۰۰ میلیون تومان ادامه یافته و شهرداری شهر قیر هم اقدامات مناسبی برای تأمین روشنایی انجام داده، اما در نگهداری سرویسهای بهداشتی نیاز به توجه بیشتر است که انتظار میرود توسط شهرداری تا پیش از ایام نوروز انجام شود.
رفع موانع سرمایهگذاری در منطقه گردشگری هفت آسیاب
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس در بازدید از منطقه هفت آسیاب قیر و کارزین این منطقه را سرشار از ظرفیتهای طبیعی و گردشگری در کنار برخورداری از آبشار طبیعی و آسیابهای قدیمی و نخلستانهای زیبا توصیف کرد.
ثابت اقلیدی از محدوده پیشنهادی ایجاد اقامتگاه گردشگری هم بازدید کرد و آمادگی این اداره کل را برای رفع موانع سرمایهگذاری در این محدوده اعلام کرد.
مسجد قدیمی کارزین مرمت میشود/ شهرداری کار زین برای بهسازی مسیر دسترسی اقدام کند
او در بازدید از مسجد قدیمی کارزین این مجموعه را اثری واجد ارزشهای تاریخی دانست و گفت: طرح مرمت این مسجد در پروژههای پیشنهادی سال آینده قرار میگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس افزود: این مسجد نیاز به بهسازی مسیر دسترسی دارد که باید توسط شهرداری انجام شود.
او در ادامه از حمام تاریخی کارزین، مجموعه گردشگری در دست احداث جعفر انصاری در کارزین و محور پیشنهادی ایجاد منطقه گردشگری سد سلمان فارسی هم بازدید کرد.
دیدار و تو افق با یک خیر برای مرمت و ساماندهی دو اثر تاریخی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع فارس در این سفر یکروزه با یکی از خیرین شهرستان قیر و کارزین هم دیدار و گفتوگو کرد.
این خیر دوستدار میراث فرهنگی برای فنس کشی، محوطهسازی و سنگفرش مسیر دسترسی به نقش سرباز پارتی و همچنین مرمت حمام تاریخی کارزین اعلام آمادگی کرد.
۴۰ درصد نخلیات استان در قیر و کارزین است
فرماندار شهرستان قیر کارزین هم در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای باغی و کشاورزی این منطقه گفت: قیر و کارزین ۴۰ درصد نخلیات استان را در بردارد.
ایوب ظریفی افزود: وجود آثار و جاذبههای تاریخی، طبیعی، گردشگری و کشاورزی زمینه را برای توسعه و رونق گردشگری و سرمایهگذاری در این حوزه فراهم آورده است.
او اظهار کرد: سد سلمان فارسی با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب گنجایش ذخیرهسازی آب، خیر و برکات زیادی برای شهرستان دارد و خود یک ظرفیت بزرگ برای توسعه گردشگری محسوب میشود.
روستای هورز تولیدکننده بزرگترین گلیم جهان
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قیر کارزین هم در ادامه این جلسه به ظرفیتهای صنایعدستی این منطقه اشاره کرد.
محمدجعفر ابراهیمی قیری گفت: بزرگترین گلیم دنیا با ابعاد ۱۱۰ مترمربع در روستای هورز دهستان هنگام این شهرستان تولید شده است.
او روستای دهبه را هم درزمینه حصیربافی شاخص دانست و افزود: این ۲ روستا ظرفیت ثبت بهعنوان روستای ملی صنایعدستی را دارد که در تلاش هستیم این امر مهم تحقق یابد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قیر کارزین تعداد آثار ثبتی شهرستان را ۵۰ اثر در فهرست آثار ملی ایران برشمرد و اظهار کرد: ۱۰۰ اثر غیر ثبتی هم در شهرستان شناسایی شده که پرونده پنج اثر تاریخی، یک غار طبیعی و پنج درخت کهنسال برای طرح در شورای ثبت ملی در حال آمادهسازی است.
انتهای پیام/
نظر شما